Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA-leiderschap lonkt voor Asscher

  •  
21-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
asschergaatvoordetroon
Lodewijk Asscher zal zich waarschijnlijk kandidaat te stellen voor het partijleiderschap van de PvdA. In de Volkskrant zegt de minister een kandidatuur niet langer uit te sluiten en na de zomer te zullen beslissen. Aangezien de huidige partijleider, Diederik Samsom, meermaals te kennen heeft gegeven graag opnieuw lijsttrekker te worden, zal Asscher hoogstwaarschijnlijk met hem moeten strijden voor de PvdA-troon. Iets waar Samsom overigens geenszins bang voor is. Volgens Samsom komt de partij altijd beter uit een interne verkiezingsstrijd.
De Volkskrant omschrijft de PvdA als een partij waarbinnen het ‘gonst van de geruchten’ en haalt een PvdA’er aan die weet dat potentiële campagnemedewerkers van Asscher reeds in de startblokken staan. Ondertussen klinkt de roep om een andere potentiële kandidaat voor het PvdA-leiderschap steeds luider. Nu DENK het gesprek van de dag is vragen velen zich hardop af of de populaire Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de partij zou moeten leiden. Aboutaleb heeft eerder gezegd het leiderschap van Samsom niet uit te zullen dagen, maar uit onderzoek blijkt dat hij zeer populair is bij kiezers.

Meer over:

politiek, pvda, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.