137

PvdA-lijsttrekker Amsterdam staat op tegen racisme en krijgt zelf klappen

Pieter Hilhorst, wethouder en lijsttrekker voor de PvdA in Amsterdam, beschermt gediscrimineerde vrouwen in tram en krijgt zelf klappen

Pieter Hilhorst, wethouder en lijsttrekker voor de PvdA in Amsterdam heeft zaterdagmiddag een ‘knal voor zijn kop’ gekregen toen hij twee vrouwen probeerde te beschermen die racistisch werden uitgescholden.

Hilhorst zat in de tram in de hoofdstad toen de twee vrouwen door een andere passagier racistisch werden uitgescholden en besloot in te grijpen. Dat liep verkeerd af. De wethouder kreeg een ‘knal voor zijn kop’ en zette de man in kwestie uiteindelijk met de andere passagiers de tram uit.

De redactie van Joop heeft gebeld met de lijsttrekker die inmiddels aangifte heeft gedaan van het voorval bij de politie. Hilhorst:

Ik zat in tram zeven toen er twee Amsterdamse vrouwen met een Marokkaanse achtergrond en daarna een man instapten. Die man begon vreselijk tegen ze te schreeuwen. De hele tram kon het horen: “Rot op naar je eigen land. Ik ben hier geboren.” Dat soort nare uitspraken.
Ik ben toen op hem afgestapt en ben ertussen gaan staan. Ik probeerde hem rustig te krijgen door de praten en te zeggen dat hij rustig aan moest doen. Maar daar werd hij alleen maar bozer van: “Doe niet zo agressief”, riep hij, wil je dat ik je sla ofzo?”
Ik bleef rustig en zei dat ik dat niet wilde, maar toen kreeg ik toch een knal.
Twee andere mannen uit de tram hebben vervolgens geholpen en met elkaar hebben we hem de tram uitgezet. Ik wilde eerst geen aangifte doen, maar dat hebben we uiteindelijk wel gedaan. Dit soort dingen doe je gewoon niet.

Hilhorst voert op dit moment als lijsttrekker van de PvdA campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

CC foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (137)