Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA-ministers: Bezuinigen remt economisch herstel maar we doen het toch

  •  
16-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pvda_300_04.jpg
Klap voor economische groei geen reden maatregelen uit te stellen
De ministers Jeroen Dijsselbloem (Financiën) en Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) erkennen dat de drastische bezuinigingsmaatregelen van Rutte II het economisch herstel van Nederland hinderen.
De ministers verklaarden dat tegenover de NOS. Deze week werd duidelijk dat Nederland het in vergelijking met andere landen uit de Eurozone slecht doet. Terwijl Europa uit de recessie klimt, zakt Nederland er verder in weg. Dijsselbloem wuift pessimistische geluiden over die trend weg maar wil ook niet optimistisch zijn: “Realistisch moet je zijn.” Hij klampt zich vast aan het herstel dat het CPB voor 2014 heeft voorspeld en wil “geen miljarden in de economie stoppen”, zoals deskundigen aanraden. “Dat geld is er niet.”
Minister Asscher erkent dat de nieuwe bezuinigingen die het kabinet voorbereidt het economisch herstel zullen afremmen. De maatregelen zouden echter nodig zijn om de schulden terug te dringen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.