2

PvdA: natuursubsidies op de schop

De PvdD wil een jachtstop wegens het winterweer

De PvdA wil dat er einde komt aan de verschillende regels en subsidieregelingen. Nu mogen provincies hun eigen regelingen treffen. De Partij van de Arbeid wil die regels en subsidieregelingen gelijktrekken.

Schapenherders hebben nu bijvoorbeeld te maken met twaalf verschillende regimes, subsidiebedragen en aanvraagprocedures. Volgens de PvdA kunnen natuurorganisatie veel effectiever werken als er één heldere subsidieregeling komt.

Indiener van het voorstel is PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi:

De PvdA vind dat als je iets lokaal kunt regelen, je dat ook moet doen. Maar dat moet niet betekenen dat één regeling wordt vervangen door 12 nieuwe. De staatssecretaris moet daarom met de provincies werken aan eenduidige regelingen. Natuur moet gaan over bomen, niet over papier.”

De Kamer spreekt vandaag en morgen over de begroting Landbouw en natuur. De Partij voor de Dieren wil dat het college van Gedeputeerde Staten in Groningen een volledig jachtverbod instelt vanwege het winterse weer. De Statenfractie vindt het onaanvaardbaar dat op de dieren wordt gejaagd terwijl ze door de winterse omstandigheden zijn uitgeput. Het jachtverbod moet niet alleen gaan gelden op de zogenoemde bejaagbare dieren, maar ook op dieren waardoor de provincie een ontheffing heeft verleend, zoals ganzen. .
RTL 4: PvdA wil einde aan wildgroei subsidieregelingen natuur

Volkskrant: PvdD wil jachtstop wegens winterweer

cc-foto: Rob Lee

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)