85

PvdA overweegt verbod hoerenlopen

Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens onderzoekt het Zweedse voorbeeld

De PvdA wil de mogelijkheden onderzoeken om prostitueebezoek te verbieden. Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens reist deze week naar Zweden om het beleid daar te bekijken, zo meldt het AD. Wie in Zweden een hoer betaalt riskeert een boete of gevangenisstraf.

Hilkens is zeker niet de eerste PvdA’er die wel wat ziet in de Zweedse aanpak. PvdA-vicepremier Asscher liet zich in zijn periode als Amsterdams wethouder al waarderend uit over dit strenge beleid, zo schrijft AD. Asscher maakte van het opschonen van de Amsterdamse rosse buurt een speerpunt. Met minister Opstelten (Justitie en Veiligheid) schrijft hij momenteel aan een notitie over maatregelen tegen misstanden in de seksindustrie. 

Hilkens noemt gedwongen prostitutie “een van de belangrijkste misstanden van deze tijd”:

Een groot deel van de prostituees wordt dag in dag uit verkracht. Zo voel ik het, als ik bedenk dat 50 tot 80 procent van de vrouwen wordt gedwongen. Alleen is het niet de hoerenloper die haar dwingt, maar een mensenhandelaar of een pooier. Of ze wordt gedwongen vanwege een ernstige verslaving. Ik voel me verantwoordelijk voor die vrouwen.

AD: PvdA onderzoekt verbod op hoerenlopen

Geef een reactie

Laatste reacties (85)