Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA: Plan jeugdzorg ondermaats

  •  
02-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Huiselijkgeweld300.jpg
Hulp en financiën zijn te veel versnipperd, zegt PvdA-Kamerlid Loes Ypma op voorstel staatssecretaris Van Rijn
De PvdA kan niet leven met een wetsvoorstel over de jeugdzorg van staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid. Dat voorstel moet fors aangepast worden, zegt PvdA-Kamerlid Loes Ypma. Het gaat om een voorstel dat nog door de vorige staatssecretaris werd opgesteld, zo meldt RTL Nieuws.
Gemeenten zullen straks last hebben van de regels, zegt Ypma. Het wordt lastig om een gezin dat hulp nodig heeft één coördinerende hulpverlener toe te wijzen, iets wat VVD en PvdA in het regeerakkoord wel afspraken, zo meldt RTL. Het is voor gezinnen, maar ook voor de hulpverleners, beter als één persoon de zorg regisseert, vindt Ypma.
De hulp en de financiën zijn volgens Ypma te veel versnipperd. Omdat gemeenten vanaf 2015 verantwoordelijk worden voor de jeugdzorg, is dit hèt moment voor fundamentele veranderingen, stelt ze. Er liggen ‘enorme kansen’ voor verbeteringen. Ypma heeft er vertrouwen in dat Van Rijn het wetsvoorstel gaat aanpassen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.