Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA-politica Münire Manisa beledigd wegens bestuursfunctie COC

  •  
28-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
211 keer bekeken
  •  
PvdA-politica Münire Manisa accepteerde recentelijk een bestuursfunctie bij het COC, de Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit. Hier kreeg ze meteen echter veel kritiek op. Ze zou een slechte moslim zijn, een landverrader, en ‘haar DNA’ zou ‘besmet zijn geraakt door ongelovigen’.
Het bestuurscommissielid van Amsterdam Nieuw-West zit echter zelf geen enkel probleem in het verenigen van haar identiteit als moslima en het bevorderen van de belangen van de LHBTI-gemeenschap. Ze zegt er juist trots op te zijn dat ze moslim is en lid is van het bestuur van COC.
Nee, dit maakt mij geen slechte moslim. Ik ben geen moslim af. Ik houd nog steeds van mijn geloof en Schepper. Juist ook omdat mijn geloof liefde, solidariteit en gelijkwaardigheid centraal stelt. Dus ja, ik ben een trotse moslima.
Manisa zegt in een post op Facebook dat ze eerst niet wilde reageren, maar dat toch nu doet omdat ze absoluut niet de indruk wil wekken dat ze de ‘laffe beschuldigingen’ accepteert.
De politica zegt niet alleen zelf ‘tot op het bot beledigd te zijn’, maar dat ook haar familie de volle lading heeft gekregen. Manisa heeft een simpele boodschap: ‘Spoel je mond en gedraag je’.
De PvdA’er zegt de bestuursfunctie van het COC te hebben geaccepteerd ondanks dat ze weet dat het haar stemmen zal kosten. Hierop zegt ze het volgende:
Stem alsjeblieft niet op me als je niet bent voor gelijkwaardigheid voor IEDEREEN in Nederland. Stem niet op mij als je zelf wel een eerlijke behandeling wilt, maar het een ander niet gunt.
Ze roept haar volgers op anderen te gunnen wat ze zichzelf ook gunnen, namelijk: liefde.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.