Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA publiceert profiel nieuwe voorzitter

  •  
10-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
cohen_300_09.jpg
Vereisten: Visie, gezag en voldoende tijd
De Partij van de Arbeid moet op zoek naar een nieuwe voorzitter nu Lilianne Ploumen bekend heeft gemaakt te stoppen. Ook worden er nieuwe bestuursleden gekozen.
In een aankondiging op de partijsite worden de eisen die aan het nieuwe bestuur worden gesteld bekend gemaakt. In het oog springen:
Het leveren van een bijdrage aan het denken over de positie en de koers van de partij in de wijzigende (internationale) maatschappelijke omstandigheden. 
Kennis en ervaring op het terrein van communicatie, media en journalistiek, met name over de invloed van media op de politiek.
De partij is op dit moment bezig een nieuwe koers te vinden en ligt in de media zwaar onder vuur, mede vanwege belabberde peilingen. De nieuwe voorzitter moet gezaghebbend zijn.
De aandacht van de voorzitter wordt gevraagd voor het bevorderen van de verbindingen tussen de verschillende geledingen in de partij, activeren van de achterban in en buiten de vereniging, het stimuleren van het inhoudelijke debat, het aandacht geven aan rekrutering van nieuwe volksvertegenwoordigers (…).
De huidig voorzitter geeft haar functie vroegtijdig op. Bij de aankondiging van haar vertrek uitte ze in de Volkskrant forse kritiek op partijleider Job Cohen
foto: PvdA
Heb je zelf een profiel?: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.