95

PvdA-raadslid besteelt daklozenkrant

'Bert is geen klootzak, hij is geen dief. Het is een man met het hart op de juiste plaats, die de weg even helemaal kwijt is geraakt'

Het Utrechtse PvdA-gemeenteraadslid Bert van der Roest is opgestapt. Hij heeft zo’n 40.000 euro verduisterd van daklozenkrant het Utrechtse Straatnieuws, zo meldt de NOS. Van der Roest was daar penningmeester.

Van der Roest heeft de fraude bekend. In een verklaring zegt hij dat hij het in hem gestelde vertrouwen heeft geschonden.

Volgens de NOS ontdekte het bestuur van de Utrechtse daklozenkrant de fraude een paar weken geleden. Van der Roest was verantwoordelijk voor het afdragen van het geld dat bij het Utrechtse Straatnieuws binnenkwam aan de bank, maar hij stak een deel daarvan in eigen zak. Hij zou het nodig hebben gehad voor de productiekosten van zijn theaterprogramma.

Volgens de boekhouder van de straatkrant heeft Van der Roest ondanks herhaalde verzoeken bankgegevens van de stichting achtergehouden. Daardoor zou hij controle onmogelijk hebben gemaakt. Toen de boekhouder onlangs aangaf ermee te willen stoppen, ontdekte de voorzitter van het Straatnieuws Broos Schnetz wat er aan de hand was. Schnetz nam daarover onder meer contact op met PvdA-voorzitter Hans Spekman. “Bert is geen klootzak, hij is geen dief. Het is een man met het hart op de juiste plaats, die de weg even helemaal kwijt is geraakt”, zegt Schnetz tegenover de lokale zender RTV Utrecht.

Het bestuur van de daklozenkrant en het raadslid zijn overeengekomen dat hij het geld binnen twaalf maanden terug zal betalen. De straatkrant doet dan geen aangifte. De PvdA-fractie in Utrecht spreekt van een drama, voor de partij en het raadslid.

NOS: PvdA-raadslid steelt van straatkrant

RTV Utrecht: PvdA-raadslid Utrecht stal van daklozenkrant

Geef een reactie

Laatste reacties (95)