23

PvdA-raadslid stal geld voor boodschappen

Amersfoorts raadslid Smits Alvarez pleegde zelfmoord nadat diefstal uit PvdA-kas bekend werd, gebruikte geld voor levensonderhoud 

Het overleden Amersfoortse raadslid Ramón Smits Alvarez gebruikte de in totaal 64.000 euro die hij uit de PvdA-kas stal voornamelijk voor dagelijkse boodschappen, dat blijkt uit een samenvatting van het rapport dat Price Waterhouse Coopers opstelde naar aanleiding van de diefstal.

De details in een bericht van Algemeen Dagblad schetsen een tragisch beeld van iemand die volledig vast was komen te zitten in een web van leugens. Twee jaar lang dacht zijn omgeving dat hij nog bij Achmea werkte, terwijl hij daar sinds maart 2011 niet meer in dienst was. De diefstal bij de PvdA vond plaats tussen januari 2011 en oktober 2013. Hij verdween op 10 oktober van dit jaar en pleegde enkele dagen later zelfmoord in Spanje.

Smits Alvarez kwam gedurende de periode waarin hij fraudeerde meerdere keren in het nauw, omdat belanghebbenden om inzage in de financiën van de stichting verzochten. Toen werd voorgesteld om de door hem beheerde gelden van de Stichting PvdA Amersfoort Aktief te gaan controleren, heeft hij dat diverse malen proberen te voorkomen.

cc-foto: begangenes

Geef een reactie

Laatste reacties (23)