83

In opspraak geraakte PvdA-senator verkiest zonvakantie boven debat

De PvdA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Marleen Barth is niet aanwezig bij het vervolg op het debat over de orgaandonatie, omdat zij een geplande vakantie naar de Malediven heeft laten doorgaan. Dat bevestigt een woordvoerder van de partij.

Dinsdag vindt in de Eerste Kamer het vervolg plaats van de gesprekken over de nieuwe Wet op de donorregistratie van D66-Kamerlid Pia Dijkstra. Vorige week ging de Kamer al in debat over de nieuwe wet, maar daar bleken voor de senatoren toch nog te veel haken en ogen aan te zitten. Vooral binnen de PvdA-fractie waren nog veel vragen over de nieuwe regeling waarbij mensen automatisch donor worden, tenzij zij actief bezwaar maken.

Barth raakte vorige week in opspraak, toen bleek dat zij en haar man, oud-burgemeester van Wassenaar Jan Hoekema, een forse huurverlaging hadden bedongen voor de ambtswoning waarin het echtpaar na het ontslag van Hoekema was blijven wonen. Ook had Hoekema onterecht veel wachtgeld meegekregen na zijn vroegtijdige vertrek als burgemeester. Barth werd door het PvdA-bestuur op het matje geroepen. Daarna was volgens de partij de kous af en was het verder een zaak tussen de gemeente Wassenaar en Hoekema.

Bron: NOS, cc-foto: PvdA

Geef een reactie

Laatste reacties (83)