45

PvdA sluit coalitie met Leefbaar Rotterdam uit

PvdA-wethouder Dominic Schrijer: Leefbaar Rotterdam kan maar niet accepteren dat we een burgemeester hebben van Marokkaanse komaf

De PvdA zal na de gemeenteraadsverkiezingen in maart geen coalitiebesprekingen voeren met Leefbaar Rotterdam. Dat zegt PvdA-wethouder en lijsttrekker Dominic Schrijer zaterdag in een interview met de Volkskrant.

Leefbaar Rotterdam verklaarde tijdens het raadsdebat over de rellen op het strand van Hoek van Holland geen vertrouwen meer te hebben in burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA). “Samenwerking tussen de PvdA en Leefbaar Rotterdam was toen al lastig, maar na hun motie van wantrouwen van afgelopen donderdag is die samenwerking onmogelijk geworden”, aldus Schrijer.

De wethouder stelt dat Leefbaar Rotterdam “maar niet kan accepteren dat we een burgemeester hebben van Marokkaanse komaf”. Over de motie van wantrouwen aan het adres van de burgemeester zegt Schrijer: “Het ging niet om de inhoud. Van de motivering van de motie bleef na de beantwoording van de burgemeester aan de raad niets over. Nee, die motie was er enkel en alleen vanwege Aboutalebs etnische afkomst en geloof.”

Fractievoorzitter Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam bood Aboutaleb bij zijn installatie als burgemeester een envelop aan waarin hij zijn Marokkaanse paspoort maar aan de koning van Marokko moest sturen (zie foto).

Geef een reactie

Laatste reacties (45)