Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA start meldpunt voor in het buitenland gedumpte meisjes

  •  
31-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sara.jpg
Meldpunt moet inzichtelijk maken hoeveel meisjes en vrouwen worden achtergelaten in land van herkomst tijdens de zomervakantie
De PvdA is per direct een meldpunt begonnen voor kinderen die in de zomervakantie mogelijk zijn gedumpt in het herkomstland van hun ouders. Vriendinnen, buren, leraren of huisartsen die zich zorgen maken over het ‘verdwenen’ meisje kunnen bij het meldpunt terecht.
Volgens PvdA-Kamerlid Khadija Arib is het onduidelijk hoeveel meisjes en vrouwen er achtergelaten worden. Ze vreest dat ook deze zomervakantie weer talloze meisjes zijn gedumpt in landen als Turkije, Somalië of Marokko. Door het meldpunt wil ze een overzicht krijgen van de omvang van het probleem.
In Het Parool schrijft ze vrijdag:
Elk jaar horen we weer de verhalen over kinderen die niet terugkeren van vakantie.” Maar om hoeveel kinderen het jaarlijks gaat weet niemand. “De reden is pijnlijk simpel: niemand houdt bij wie wel en wie niet van vakantie terugkomt.
Arib hoopt via het meldpunt dat te bereiken is via meldpuntachterlating@pvda.nl en via 070-3182742 concrete aanwijzingen te kunnen krijgen waarmee jeugdzorg en de raad voor de kinderbescherming verder kunnen zoeken.
Het PvdA-Kamerlid richt zich vooral op Amsterdam, omdat ze de hoofdstad ziet als één van de steden waar nog te weinig gebeurt om meisjes te hulp te schieten.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.