Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'PvdA te lang aan de macht in Amsterdam'

  •  
08-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
ageeth-telleman-ijoever.jpg
D66-lijsttrekker Ageeth Telleman opent aanval op partij die sinds mensenheugenis baas is in hoofdstad
Het is tijd om de door de Amsterdamse PvdA verdorven politieke cultuur te doorbreken. Met die boodschap opent de Amsterdamse D66-lijsttrekker Ageeth Telleman de campagne voor de raadsverkiezingen van 3 maart. Haar partij kan volgens peilingen de grote winnaar worden.
“De verkiezingen gaan om het doorbreken van de vanzelfsprekendheid van de macht van de PvdA”, zegt Telleman vrijdag in een interview in Het Parool
Veel problemen in de stad, zoals de Noord/Zuidlijn, verbouwing van musea en de uitval op vmbo’s, zijn volgens haar te herleiden tot de politieke cultuur. “De PvdA heeft te lang te veel macht. De partij wordt te weinig uitgedaagd. Er is een cultuur van ouwe jongens krentenbrood en gebrek aan transparantie.” Telleman signaleert ‘arrogantie’ en ‘zelfgenoegzaamheid’ in de PvdA.
Neem Job Cohen, die het bij Buitenhof ontzettend moeilijk vond sorry te zeggen over het Noord/Zuidlijndebacle. Of Ahmed Marcouch, die zegt: ‘De PvdA is de enige partij die het kan, deze stad besturen.’ Als Lodewijk Asscher (PvdA-lijsttrekker) kritiek krijgt, springt de halve PvdA-fractie op om hem te verdedigen. Er is te weinig tegenmacht.”
Toch sluit Telleman niet uit dat D66 na maart met de PvdA gaat besturen. ”Maar dan wel met een kleinere PvdA en een D66 die groot genoeg is om de cultuur te veranderen.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.