59

PvdA Venlo signaleert ‘tsunami drugsrunners’

D66-Kamerlid Van der Ham wil Kamerdebat met demissionair minister Opstelten

De invoering van de drugspas leidt tot onveilige situaties constateert de PvdA in Venlo. De partij opende vandaag een meldpunt voor overlast als gevolg van de strengere regels voor coffeeshops. De PvdA kreeg naar eigen zeggen een ‘tsunami’ aan signalen binnen over illegale drugsdeals en een toename van drugsrunners in de stad.

De PvdA wil aantonen dat het nieuwe coffeeshopbeleid voor meer ellende zorgt. Hun meldpunt krijgt steun van Cannabis Consumentenbond WeSmoke die de achterban oproept om problemen te melden.

PvdA-raadslid Hay Jansen in reactie op NU.nl:

Duitsers mogen de coffeeshops niet meer in. De verwachting was dat zij zouden aankloppen bij illegale straatdealers. Die verwachting is uitgekomen. In heel Limburg en Brabant zijn signalen hetzelfde: een tsunami van drugsrunners.

Niet alleen in Venlo, maar ook in Maastricht doen zich dezelfde problemen voor. D66-Kamerlid Boris van der Ham twittert:

De PvdA krijgt steun van ‘Tsunami illegale dealers Venlo’ Dit weekend zag ik met eigen ogen zelfde problemen Maastricht. Ik wil volgende week debat met Opstelten!

NU.nl: PvdA Venlo klaagt over ‘tsunami van drugsrunners’

cc-foto: Dichromatic Winson
Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (59)