Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA: 'Verbied rechts-extremistische groepering'

  •  
05-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anp_bloodhonour.jpg
Kamerleden Ahmed Marcouch en Myrthe Hilkens pleiten voor verbod van Blood & Honour
PvdA-Kamerleden Myrthe Hilkens en Ahmed Marcouch willen dat de Nederlandse afdeling van de rechts-extremistische Blood & Honour-beweging strafbaar wordt gesteld. De twee hebben minister van Justitie Ivo Opstelten hier dinsdag vragen over gesteld.
Marcouch en Hilkens willen onder meer weten of Blood & Honoer ‘behalve smakeloos en verwerpelijk ook strafbaar kan zijn’ en of de inhoud van de website van de organisatie aanleiding kan geven om Blood & Honour te verbieden.
Op de website van de organisatie is onder meer het boek ‘Mein Kampf’ van Adolf Hitler te lezen. Ook de rassentheorieën van de SS zijn er te lezen, met daarbij afbeeldingen van hakenkruizen.
Blood & Honour ontstond eind jaren 80 vanuit de punkmuziekscene in Groot-Brittannië. Het ontpopte zich tot een internationaal neonazistisch netwerk. Volgens een AIVD-rapport uit 2010 stortte de beweging in Nederland in 2007 al in.
In 2006, 2007 en 2008 informeerden PvdA-Kamerlid Koenders en CDA’er Sterk en Van Haersma Buma al naar de activiteiten van de organisatie en de mogelijkheid van een verbod.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.