21

‘PvdA verbreekt belofte met lijsttrekkersverkiezing’

Net zoals in Engeland zou de PvdA een lijsttrekkersverkiezing houden waar niet alleen de leden, maar ook de niet-leden zouden kunnen stemmen. Dat was althans het idee van de partij voor de verkiezingen van 2012. Destijds was er te weinig tijd om dat te realiseren, maar wel voldoende tijd voor de komende verkiezingen. Toch wordt het stemrecht niet uitgebreid, tot ontsteltenis van PvdA’ers Jacques Monasch. Monasch is geen fan van de huidige leider, Diederik Samsom, en ziet graag een ander op die positie. Hij schrijft op Facebook:

“Een lijsttrekkersstrijd @PvdA waar ook niet-leden kunnen stemmen. Het was beloofd door het partijbestuur van de PvdA. Het komt er niet. Verbroken belofte. De PvdA kiezer had een stem moeten krijgen. Dat kon wel bij zusterpartijen in oa Engeland en Frankrijk. Gemiste kans om koers en organisatie te veranderen. En dat is hoog nodig.”Facebook

Wie de partij straks zal leiden is nog niet duidelijk. Lange tijd werd gespeculeerd over de verkiesbaarheid van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ook Lodewijk Asscher zou zich kunnen mengen in de strijd.

cc-foto: PvdA

Geef een reactie

Laatste reacties (21)