153

PvdA verdeeld over koers: To SP or not to SP?

Cohen en Spekman willen linksere koers... Mail van PvdA-Kamerlid Frans Timmermans uitgelekt: PvdA-er totaal oneens met standpunten Job Cohen

PvdA-Kamerlid Frans Timmermans heeft met een e-mail aan PvdA-leider Job Cohen en partijvoorzitter Hans Spekman voor flink wat opschudding gezorgd. Spekman en Cohen geven in een interview in dagblad Trouw aan een linksere koers te willen varen. Ofwel, een ‘SP-light’. In een uitgelekte e-mail geeft Timmermans duidelijk te kennen niet achter de standpunten te staan.

160212 Nos Mail Timmermans
Volgens Cohen en Spekman zijn de overeenkomsten tussen de PvdA en SP groot. Zo verklaart Cohen in de Trouw:

Alles overziende staan zij wat uitgangspunten betreft waar wij staan.

Timmermans daarentegen wil helemaal die linkerflank niet bedienen. Hij wijst op de lange traditie die de PvdA heeft in het opbouwen van solidariteit in de middengroepen:

Dat is een wezenlijk en duurzaam verschil met de benadering van de SP […] ullie interview geeft sterk de indruk dat jullie afscheid willen nemen van de traditionele sociaaldemocratische benadering en dat vind ik buitengewoon onverstandig en hoogst onwenselijk.

Cohen heeft inmiddels in een reactie verklaard dat het nooit zijn bedoeling is geweest tegen de SP aan te schuren. De kop boven het artikel in de krant klopt volgens hem niet. Donderdagavond wordt de kwestie in de fractie besproken.

Geef een reactie

Laatste reacties (153)