98

‘PvdA voelt onze hete adem in de nek’

SP-fractievoorzitter Emile Roemer in interview met Volkskrant: Met veel dingen in het PvdA-programma ben ik erg blij

‘Met heel veel dingen in het PvdA- programma ben ik erg blij. Als ze zeggen dat ze van de WW af willen blijven, dan omarm ik dat. Maar hoe snel lever je principes ergens voor in? Houdt de PvdA dit keer wat langer vast aan dingen die ze zeggen?’ Dat zegt Emile Roemer vandaag in een interview met De Volkskrant.

“Waarom is de PvdA met zoveel punten aardig naar links gekomen? Omdat ze onze hete adem in de nek voelen”, zegt de SP-voorman in het interview.

Maar een aantal leuke dingen, enigszins vaag, hier en daar in hun programma, wil nog niet zeggen dat dit na 9 juni ook beleid wordt. Daarvoor ken ik de PvdA lang genoeg. Als wij helemaal zouden wegvallen aan de linkerkant, hebben ze geen enkele reden meer om naar links te kijken. Dan krijg je die hele ruk naar rechts weer, en leveren ze alles in als sneeuw voor de zon.
Dat is ze namelijk al zo vaak overkomen. Als ik mijn hand uitsteek naar Cohen, zegt PvdA’ster Albayrak daags daarna in jullie krant dat het net zo goed kan met het CDA. Dan denk ik: mensen, álsjeblieft, daar heb je hem al.

Lees hier het hele interview van Emile Roemer met De Volkskrant

Geef een reactie

Laatste reacties (98)