37

PvdA wil Agnes Jongerius als lijsttrekker Rotterdam

Sociaal-democraten naarstig op zoek naar kanshebber tegenover Leefbaar-man Joost Eerdmans

De PvdA in Rotterdam heeft voormalig FNV-voorzitter Agnes Jongerius gepolst om lijsttrekker te worden bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Agnes Jongerius
Jongerius zou er moeten voor zorgen dat de partij kans maakt op een overwinning in de strijd tegen aartsrivaal Leefbaar Rotterdam die bij de verkiezingen vrijwel zeker aangevoerd worden door ex-LPF politicus Joost Eerdmans, thans presentator bij Telegraaf-omroep WNL en wethouder in buurgemeente Capelle a/d IJssel.

De opvallende stap van de PvdA wordt gemeld door het AD Rotterdam. Een verraste Jongerius wil tegenover de krant de uitnodiging niet bevestigen maar een oud-raadslid. Matthijs van Muijen, erkent dat hij in april Jongerius heeft benaderd.

Bij de vorige verkiezingen was er sprake van een nek-aan-nek race tussen de PvdA en Leefbaar met bij de uitslag een verschil van slechts enkele honderden stemmen in het voordeel van de sociaal-democraten. De PvdA vormt een college met CDA, VVD en D66.

Jongerius vertrok vorig jaar als voorzitter van de FNV nadat twee bonden, Bondgenoten en Abvakabo, hun vertrouwen in haar leiderschap hadden opgezegd. Voordat ze voorzitter van de vakbond werd, werkte ze als regiobestuurder in de Rotterdamse haven.

bron: AD Rotterdam (betaalde editie)

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (37)