Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA wil Agnes Jongerius als lijsttrekker Rotterdam

  •  
04-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
agnes_300_01.jpg
Sociaal-democraten naarstig op zoek naar kanshebber tegenover Leefbaar-man Joost Eerdmans
De PvdA in Rotterdam heeft voormalig FNV-voorzitter Agnes Jongerius gepolst om lijsttrekker te worden bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.
Jongerius zou er moeten voor zorgen dat de partij kans maakt op een overwinning in de strijd tegen aartsrivaal Leefbaar Rotterdam die bij de verkiezingen vrijwel zeker aangevoerd worden door ex-LPF politicus Joost Eerdmans, thans presentator bij Telegraaf-omroep WNL en wethouder in buurgemeente Capelle a/d IJssel.
7412867632_c48bea2cb0
De opvallende stap van de PvdA wordt gemeld door het AD Rotterdam. Een verraste Jongerius wil tegenover de krant de uitnodiging niet bevestigen maar een oud-raadslid. Matthijs van Muijen , erkent dat hij in april Jongerius heeft benaderd.
Bij de vorige verkiezingen was er sprake van een nek-aan-nek race tussen de PvdA en Leefbaar met bij de uitslag een verschil van slechts enkele honderden stemmen in het voordeel van de sociaal-democraten. De PvdA vormt een college met CDA, VVD en D66.
Jongerius vertrok vorig jaar als voorzitter van de FNV nadat twee bonden, Bondgenoten en Abvakabo, hun vertrouwen in haar leiderschap hadden opgezegd. Voordat ze voorzitter van de vakbond werd, werkte ze als regiobestuurder in de Rotterdamse haven.
bron: AD Rotterdam (betaalde editie)
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.