67

PvdA wil debat over erkenning van Palestina

Oppositiepartijen D66 en SP steunen erkenning Palestijnse staat ... Geen meerderheid in Tweede Kamer

Het Tweede Kamerlid Michiel Servaes (PvdA) wil een debat over de erkenning van Palestina in het parlement. Op het moment is er nog geen meerderheid in de Kamer van partijen die achter een erkenning van Palestina staan, maar de PvdA zou erkenning een goed idee vinden. Volgens Servaes verkeert het vredesproces in een impasse.

Israël is de sterkste partij in het conflict, en voelt het zich daarom ook comfortabel bij de huidige status quo. Om beide partijen gelijkwaardiger te maken, zou erkenning van Palestina een goede zet zijn, vindt de PvdA.

Van de Amerikanen hoeft weinig verwacht te worden. Hun vredesinitiatief zou tot te weinig resultaat hebben geleid. Daarom moet de Europese Unie een actievere rol moeten spelen in het vredesproces. EU-buitenlandchef Frederica Mogherini heeft eerder al laten weten binnen 5 jaar erkenning van de Palestijnse staat te willen zien.

Waar coalitiepartner VVD niets ziet in het PvdA-plan, kan Servaes wel rekenen op de steun van de SP en D66. Volgens oppositiepartij D66 is het erkennen van Palestina een goede zet om extremisme te marginaliseren.

Trouw: PvdA wil debat over erkenning Palestina

Cc-foto: Patrick Rasenberg

Geef een reactie

Laatste reacties (67)