44

PvdA wil einde aan verspreiding van gratis Telefoongids

[Update 11:00] Na oproep 13.000 afmeldingen ... Huis-aan-huis gedistribueerde kolos is ongewenst en draagt substantieel bij aan papierconsumptie

De huis-aan-huis verspreiding van de papieren Telefoongids moet stoppen. Dat zei PvdA-Kamerlid Martijn van Dam zaterdag in het tv-consumentenprogramma Kassa.

Het drukken van de zeven miljoen gidsen zorgt voor 0,5% van alle papierconsumptie in Nederland. Uit een onderzoek van Kassa blijkt dat bijna 60% van de Nederlands de gids niet meer in de bus wil hebben.

Ruim 30% van de Nederlanders gooit de gids rechtstreeks in de oud-papierbak, zo blijkt uit het online onderzoek van Kassa onder 13.000 personen. De papieren gids is ingehaald door internet, zo stellen veel respondenten.

Van Dam pleit ervoor dat de gids alleen nog bezorgd wordt bij mensen die er zelf om vragen:

Zoals het nu gaat is het drukken en verspreiden van de Telefoongids een verspilling die niet meer van deze tijd is.

Bekijk hier de uitzending van Kassa.

Update 6 april (11:00) Ruim 13.000 mensen hebben sinds zaterdagavond via internet aangegeven dat ze de papieren Telefoongids niet meer hoeven te ontvangen, meldt De Telegraaf. Een woordvoerder van de Telefoongids stelde in de Kassa-uitzending dat via een bonnetje in de gids of via internet de gids is af te bestellen, zodat hij niet meer bezorgd wordt. Dat hebben dus sindsdien duizenden mensen gedaan. Volgens een zegsvrouw is er sprake van een “flinke stijging” vergeleken met het aantal mensen dat zich normaal via internet afmeldt.

Geef een reactie

Laatste reacties (44)