Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA wil Europese werkloosheidsnorm van 5 procent

  •  
16-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
ANP-AdMelkert300.jpg
Door Ad Melkert voorgestelde werkloosheidsnorm wordt opgenomen in programma Europese verkiezingen
De PvdA neemt in haar verkiezingsprogramma voor de Europese verkiezingen in mei een werkloosheidsnorm van maximaal vijf procent op. Het congres van de partij stemde daar zaterdag mee in, zo meldt het Financieele Dagblad zondag.
De werkloosheidsnorm was een van de aanbevelingen uit het rapport ‘De bakens verzetten’ , dat in november werd gepresenteerd door een PvdA-commissie onder leiding van voormalig partijleider en oud-minister Ad Melkert.
Joop schreef hierover destijds dat het rapport stelt:
De EU-lidstaten zouden met elkaar moeten afspreken dat de werkloosheid hooguit 5 procent mag bedragen. Deze norm zou net zo heilig moeten zijn als de 3-procentsnorm voor begrotingstekorten. De politiek, maar ook financiële instituten als het IMF en de Wereldbank zouden volledige werkgelegenheid als doel moeten stellen van economische samenwerking.
In een opinieartikel in het FD wijst Ad Melkert er zaterdag nogmaals op dat de Europese werkgelegenheid nog lang niet op het niveau van de Verenigde Staten is. Volgens de PvdA’er zijn er genoeg middelen om ‘de penibele situatie waarin Europa verkeert’ aan te pakken, maar ontbreekt het aan overeenstemming en vastberadenheid over het te behalen doel.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.