Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA wil integriteitspolitie

  •  
18-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Heijnen.jpg
PvdA-Kamerlid Heijnen: nu verdienen allerlei bureaus fors aan onderzoek naar in opspraak geraakte bestuurders
De PvdA pleit voor een landelijke bureau voor integriteitsrecherche. Die moet worden ingeschakeld als bestuurders in opspraak raken. De onafhankelijke organisatie moet onderzoek doen als burgemeesters, wethouders, ambtenaren of landelijke politici integriteitsregels lijken te schenden, aldus de coalitiepartij.
Allerlei bureaus verdienen nu veel geld aan onderzoek naar in opspraak geraakte bestuurders, zegt Heijnen tegenover de NOS. Het onderzoek naar de directeur van het COA, Nurten Albayrak, heeft bijvoorbeeld ongeveer een miljoen euro gekost.
De integriteitsrecherche moet op dezelfde wijze functioneren als de rijksrecherche. Heijnen: 
“Als een politieagent de regels overtreedt, wordt de rijksrecherche onmiddellijk ingeschakeld. Bij integriteitsschendingen van bestuurders wordt het onafhankelijke bureau gevraagd, dat tegen redelijke kosten de zaak onderzoekt.
Heijnen zal vandaag bij minister Plasterk van Binnenlandse Zaken aandringen op het opzetten van een landelijk bureau voor integriteitsrecherche.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.