5

PvdA wil onderzoek naar ‘onfrisse praktijken’ in Goeree-Overflakkee

VVD-wethouder liet raadslid arresteren … 'Ambtenaren liegen en plegen meineed'

Machtsmisbruik, liegen en meineed. Al jaren gaan er geruchten over onfrisse praktijken in de gemeente Goeree-Overflakkee. Leden liggen zo erg met elkaar in de clinch dat de PvdA, de grootste oppositiepartij nu een gemeentelijke enquête eist om de zaak voor eens en voor altijd op te helderen.

De uitspraak volgt op de dag waarop VVD-wethouder Marnix Trouwborst raadslid Rob Maliepaard liet arresteren omdat hij documenten opeiste waar hij van te voren geen afspraak voor had gemaakt. Omdat Malipaard niet weg ging, belde Trouwborst de politie. Het raadslid zat vervolgens vijf uur lang vast op het bureau.

Tegen RTV-Rijnmond uit PvdA Fractievoorzitter Jaap-Willem Eijkenduijn zijn zorgen over de kwestie:

Laten we de waarheid boven tafel halen, want dit blijft maar boven de markt hangen. We zijn bezig een nieuwe moderne gemeente te vormen maar er hangt telkens een grijze sluier overheen van verwijten en verdachtmakingen. Ik weet niet hoe andere partijen denken over een verzoek voor een gemeentelijke enquête. Wat ons betreft komt die er.

Maliepaard was gisteren in het gemeentehuis om stukken op te vragen waarvoor een SGP-raadslid de dag ervoor ook al voor niets kwam. Officieel moeten leden vooraf een verzoek indienen, maar dat wilde Malipaard niet doen, zegt hij in het AD. Hij was bang dat er zo belangrijke stukken zouden verdwijnen. In Goeree-Overflakkee gaan overhalen rond over de voormalige gemeente Oost-Overflakkee. Besturen en ambtenaren zouden een ondernemer jarenlang hebben dwarsgezeten. Maliepaard:

Er zijn ondernemers kapot gemaakt, bedrijven opeens gesloten en een ambtenaar op non-actief gezet terwijl hij nog gewoon voor de gemeente werkt. Het is te gek voor woorden.

Volgens Trouwborst is er niets aan de hand. “Ze zien overal een complot in. Maar bij rechtszaken winnen wij telkens weer.” Maliepaard vindt dat hij heeft bewezen dat de gemeente informatie achterhoudt. Ook de PvdA wil nu de onderste steen bovenkrijgen. Eijkenduijn:

Het is niet zomaar dat een raadslid in het gemeentehuis gearresteerd wordt. Dan is er wat aan de hand. Een raadslid doet dit niet zomaar.”

AD: Verontwaardiging na arrestatie raadslid
RTV Rijnmond: Diepgaand onderzoek nodig na arrestatie

cc-foto: VTVeen

Geef een reactie

Laatste reacties (5)