Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdA wil oud-minister Kamp horen over Irak

  •  
14-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Henk_Kamp_300px_01.jpg
Van Dam: 'VVD'er speelde destijds grote rol'
De PvdA wil dat de Tweede Kamer oud-minister Henk Kamp van Defensie hoort over zijn rol bij de Nederlandse steun aan de oorlog in Irak.
PvdA-Kamerlid Martijn van Dam zegt dat VVD’er Kamp destijds een grote rol heeft gespeeld toen het kabinet Balkenende I niet luisterde naar nuanceringen van de veiligheidsdiensten AIVD en MIVD bij rapporten van buitenlandse inlichtingendiensten.
Kamp verdedigt zich in de media, en dan is het goed als hij dat ook in de Kamer komt doen, vindt Van Dam. Overigens wil de Kamer pas een besluit nemen over het plan van de PvdA, als het kabinet eindelijk zijn uitgebreide reactie op het rapport van de commissie-Davids heeft gegeven.
UPDATE In reactie heeft Agnes Kant (SP) laten weten via een filmpje bij Pauw & Witteman dat ze wel meer mensen wil ‘horen’ en dat ze haar collega-fractieleider Hamer (PvdA) oproept om samen te pleiten voor een parlementaire enquete.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.