Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'PvdA wordt te zakelijk geleid door Samsom'

  •  
01-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
diederiksamsom300.jpg
Eerste Kamerlid voor de PvdA haalt uit naar politiek leider Samsom ... Grote kloof tussen Binnenhof, de lokale afdelingen en het land
PvdA-senator Duivesteijn zet vraagtekens bij leiderschap Samsom. Hij vertelde RTL Nieuws woensdagavond dat de manier waarop Samsom leiding geeft aan de partij hem tegenstaat.
“De kloof tussen wat hier op het Binnenhof gebeurt en de afdeling, wat er bij de mensen in het land leeft, die kloof is heel groot geworden.(..) Er is een nieuwe zakelijkheid ontstaan die niet door mensen begrepen wordt en die naar mijn gevoel ook niet de taak van de politiek is.
Al eerder liet de PvdA-senator zich kritisch uit over het leiderschap van zijn politiek leider. Hij zei namelijk in Samsom geen moreel leider te zien.
RTL Nieuws sprak ook een andere senator die anoniem wenste te blijven. Die liet weten dat het bindend leiderschap binnen de partij weg is. De PvdA zou nu technocratisch worden geleid. Eerder woensdag kwam de PvdA in Friesland ook kritisch uit de hoek. In een intern partijrapport staat te lezen dat de lokale politici de landelijke koers niet meer uitgelegd krijgen.
In juni van dit jaar sprak oud-PvdA-voorzitter en huidig Eerste Kamerlid over een vrouwencrisis die niet zomaar goed zou komen.
Cc-foto: Flickr Partij van de Arbeid

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.