15

‘PvdA worstelt met Piketty’

Peter Kee & Francisco van Jole over het bezoek van de Franse econoom aan het Binnenhof

In de rubriek Oh Oh Den Haag van de De Nieuws BV op Radio 1 bespreken Pauw-redacteur Peter Kee en Joop-eindredacteur Francisco van Jole de politiek. Dit keer het bezoek van Piketty en de publiciteitscampagnes van het ex-PVV duo Van Klaveren & Bontes die stevig aan de weg timmeren.


Kee stelt dat vooral de PvdA worstelt met de komst van Piketty die volgens hem door GroenLinks en de SP wordt binnengehaald als “een uit Frankrijk geïmporteerde Robin Hood”. Van Jole vindt het opvallend hoe de vragen en opmerkingen van de aanwezige Kamerleden precies passen bij de partijlijnen. Zo was Marianne Thieme van de Parij voor de Dieren in haar nopjes met de constatering van Piketty dat de problemen met de ecologie een veel grotere bedreiging vormen dan die met de economie.

Ook de poging van het ex-PVV duo Van Klaveren & Bontes om de publiciteit te halen met een tentoonstelling van een onbekende kunstenaar die zegt overal geweerd te worden komt aan het bod. Volgens Van Jole heeft afwijzing van de werken niet zoveel te maken met de boodschap als wel met de belabberde kwaliteit. “Na de moorden op Fortuyn en Van Gogh is er een tsunami aan slechte kunst losgebarsten. Tien jaar later doet iemand nog een nieuwe poging.” Van Jole heeft wel bewondering voor hoe het duo Van Klaveren en Bontes aan de weg timmert ondanks hun kansloos geachte positie. Kee wijst er op dat Klaveren & Bontes door Maurice de Hond hebben laten peilen op hoeveel zetels ze kans zouden maken en dat het antwoord 10 luidde.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)