Laatste update 15:33
59

PvdA’er Sharon Dijksma wethouder in Amsterdam

Sharon Dijksma (47) wordt de nieuwe wethouder van Verkeer & Vervoer en Water & Luchtkwaliteit in Amsterdam. Hiermee is het nieuwe college van burgemeesters en wethouders in de hoofdstad bijna rond. De PvdA, Dijksma’s partij, onderhandelt op dit moment met de SP, D66 en Groen Links over de vorming van een coalitie. Die laatste partij werd de grootste bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

Voorheen hield de PvdA’ster zich als staatssecretaris in het kabinet Balkenende IV bezig met Onderwijs en onder Rutte achtereenvolgens met Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu. Zelf zegt ze over de stap:

“Ik vind het heel bijzonder en eervol om samen met mijn gezin in onze prachtige hoofdstad te mogen wonen en werken. De uitdagingen voor Amsterdam zijn groot. Deze fantastische metropool moet tegelijk leefbaar, bereikbaar en dynamisch blijven. Met als doel een beetje meer zuurstof te realiseren voor alle Amsterdammers. Het is deze opdracht waar ik ongelooflijk veel energie van krijg en die mijn hart sneller doet kloppen, ook omdat ik de portefeuille zo goed ken en weet wat het zal kunnen betekenen in het dagelijks leven van alle Amsterdammers.”

Eerder werd al bekend dat PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman wethouder van onderwijs, inburgering, armoede & schuldhulp wordt.

Cc-foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Geef een reactie

Laatste reacties (59)