Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdD eist opheldering over harde aanpak klimaatacties versus boerenprotest

  •  
12-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
xr
Partij voor de Dieren wil uitleg van het kabinet over het feit dat klimaatactivisten die blokkades opwerpen keihard worden aangepakt door de politie, maar dat boeren die met hun trekkers het verkeer platleggen, over afzettingen heenrijden en overheidsgebouwen blokkeren dat blijkbaar wel mogen.
Vanochtend werden 130 klimaatactivisten van Extinction Rebellion opgepakt in Amsterdam. Zij blokkeerden de Blauwbrug, die het Waterlooplein met de Amstel verbindt. De activisten kregen een boete van 380 euro omdat ze geen gehoor gaven aan een politiebevel om de brug te verlaten. 250 andere demonstranten werden door de politie in bussen gedreven en gedropt in Amsterdam-Noord. Gisteren bezetten zo’n honderd boeren uit Friesland met tractoren de ingang van het provinciehuis in Leeuwarden en zorgden voor grote verkeershinder. Daarbij werd niemand gearresteerd.
Fractievoorzitter Esther Ouwehand schrijft op Twitter:
"Klimaatacties die over de grenzen van de wet gaan worden aangepakt, maar boerenacties die over de grenzen van de wet gaan niet? Dat riekt naar rechtsongelijkheid bij handhaving rechtsorde in dit land. ⁦@PartijvdDieren⁩ roept het kabinet op ‘t matje"
Afbeelding: screenshot twittervideo Raounak Khaddari
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.