211

PvdD loodst verbod ritueel slachten door Tweede Kamer

PvdA overstag: Lijden van dieren belangrijker dan vrijheid van godsdienst

De Partij van de Dieren heeft een meerderheid in de Tweede Kamer kunnen vinden voor het wetsvoorstel om een eind te maken ritueel slachten van dieren. De partij is van mening dat dieren onnodig lijden, doordat ze zonder verdoving geslacht worden. De Partij van de Arbeid had in februari nog twijfels over hoe het wetsvoorstel exact zou uitpakken, maar stond wel positief tegenover het idee. Die twijfels zijn nu weggenomen en dus stemt de partij voor.

NOS schrijft:

Volgens de PvdD is er sprake van groot dierenleed, omdat de dieren pijn en stress ervaren als ze zonder verdoving aan hun einde komen. Volgens fractievoorzitter Thieme mogen dieren niet lijden vanwege een geloofsovertuiging.

Dieren worden in Nederland soms onverdoofd geslacht voor moslims en orthodoxe joden. De islam en het jodendom schrijven een expliciete manier van slachten voor. 

Alleen de christelijke partijen, het CDA, de SGP en de ChristenUnie, stemden tegen het voorstel. Zij achten de vrijheid van godsdienst belangrijker dan het leed van de dieren.

NOS: Kamer wil verbod onverdoofd slachten

cc-foto: Peacocake

Geef een reactie

Laatste reacties (211)