41

PvdD: Vuurwerk op koninginnedag uit den boze

Esther Ouwehand: 'De Flora- en Faunawet is heel duidelijk over vuurwerk buiten de jaarwisseling en in het broedseizoen'

De Partij voor de Dieren pleit voor een landelijk vuurwerkverbod op 30 april en 5 mei. Kamerlid Esther Ouwehand kondigde zondag in Vroege Vogels aan dat ze maandag in de Kamer voor deze maatregel gaat pleiten.

Een bestuursrechter sprak onlangs uit dat vuurwerk in Weesp op Koninginnedag verboden is op grond van de Flora- en Faunawet. Ouwehand vindt dat het vuurwerkverbod nu landelijk aandacht moet krijgen:

Voor vuurwerk buiten de jaarwisselingstijd en ín het broedseizoen is de Flora- en Faunawet heel duidelijk over. Dat is zo’n verstorende activiteit dat je dat niet mag doen”, zei Ouwehand.

Ouwehand wil dat staatssecretaris Sharon Dijksma zich om de zaak gaat ontfermen. Ze duidt erop dat natuurorganisaties aan de hand van de Flora- en Faunawet het afsteken van vuurwerk op 30 april en 5 mei kan laten verbieden. Ouwehand: “Het lijkt me dat de overheid zich aan haar eigen regels moet houden.”

NOS: PvdD wil vuurwerkverbod op 30 april

cc-foto: Lufsugerskull

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)