Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PvdD: Vuurwerk op koninginnedag uit den boze

  •  
03-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Dogfireworks_300.jpg
Esther Ouwehand: 'De Flora- en Faunawet is heel duidelijk over vuurwerk buiten de jaarwisseling en in het broedseizoen'
De Partij voor de Dieren pleit voor een landelijk vuurwerkverbod op 30 april en 5 mei. Kamerlid Esther Ouwehand kondigde zondag in Vroege Vogels aan dat ze maandag in de Kamer voor deze maatregel gaat pleiten.
Een bestuursrechter sprak onlangs uit dat vuurwerk in Weesp op Koninginnedag verboden is op grond van de Flora- en Faunawet. Ouwehand vindt dat het vuurwerkverbod nu landelijk aandacht moet krijgen:
Voor vuurwerk buiten de jaarwisselingstijd en ín het broedseizoen is de Flora- en Faunawet heel duidelijk over. Dat is zo’n verstorende activiteit dat je dat niet mag doen”, zei Ouwehand.
Ouwehand wil dat staatssecretaris Sharon Dijksma zich om de zaak gaat ontfermen. Ze duidt erop dat natuurorganisaties aan de hand van de Flora- en Faunawet het afsteken van vuurwerk op 30 april en 5 mei kan laten verbieden. Ouwehand: “Het lijkt me dat de overheid zich aan haar eigen regels moet houden.”
RTEmagicC_Dogfireworks_620.jpg
cc-foto: Lufsugerskull
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.