Laatste update 29 augustus 2016, 11:03
106

PVV-aanhangers: ‘Schiet Marokkanen’

Facebook-pagina lanceert 'game' om op Marokkaanse Nederlanders te schieten

De Facebook-pagina ‘Steun Geert Wilders’, die meer dan 14.000 likes telt, heeft een game gemaakt waarbij de speler op Marokkanen moet schieten. Volgens de makers hebben ze de game gelanceerd “zodat jullie zien dat wij echt willen dat Geert aan de macht komt!”

De game is vrijdag gelanceerd op de site mygamefactory.com waar tegen betaling eenvoudige flashspelletjes naar eigen wens aangepast kunnen worden. Inmiddels is de game niet meer opvraagbaar. In de gebruiksvoorwaarden van de site staat: Inzendingen die in de ogen van Playability ongepast zijn of in strijd met de wet kunnen, zonder nadere berichtgeving, worden verwijderd. 

De bewuste Facebook-pagina ‘Steun Geert Wilders’ is aangemaakt op 20 maart, een dag na het beruchte ‘minder, minder, minder’-spreekkoor. Als informatie wordt gegeven: Wij vinden dat Geert Wilders gelijk heeft: ‘Minder Marokkanen in Nederland!’

Like de page en steun ons idool ‘Geert Wilders’ !

De Marokkanenjacht-game ontving in korte tijd 800 likes. De 300 reacties op de posting zijn echter overwegend afkeurend, ook van gebruikers die Wilders stemmen. Zo zegt een PVV-aanhangster: “Oke ik sta achter de PVV maar dit gaat wel ver… dit is gewoon uitlokken.” 

De afkeuring geldt niet voor de tal van racistische ‘grappen’ en tegen Marokkanen gerichte propaganda die de pagina telt. Een cartoon met ‘Geert voor Volk en Vaderland’, de welbekende leuze van de NSB, ontving meer dan 5000 likes. Volk en Vaderland was ook de titel van het partijblad van de NSB. De paginabeheerders lijken bovendien geen boodschap te hebben aan het feit dat de uit 2009 of eerder stammende cartoon was bedoeld als kritiek op Wilders. Of dat niet door te hebben.

Woensdag 18 november:

De naam van de PVV-aanhangster is op verzoek geanonimiseerd

Geef een reactie

Laatste reacties (106)