231

PVV Almere opent aanval op borduurclub

Partij van Wilders wil 1450 euro subsidie afpakken

PVV Almere heeft een eerste slachtoffer gevonden om keihard op te gaan bezuinigen: de plaatselijke borduurclub Steek voor Steek. In haar allereerste schriftelijke vragen pleit de partij voor het volledig stopzetten van de subsidie aan de borduurclub.

De PVV vindt het ‘onwenselijk’ dat  een subsidie van slechts 1450 euro wordt gegeven aan een ‘multicultureel hobbyproject’, zo meldt Omroep Flevoland. In een reactie op Binnenlands Bestuur laat Ans Kits van Stichting Multiculturele Ontmoetingsprojecten weten dat het om een eenmalige subsidie gaat:

Daar is 900 euro van besteed aan de huur van ons onderkomen en de rest aan materialen. Inmiddels mogen we gratis gebruik maken van de accommodatie als we het schoonmaken, dus afhankelijk van de gemeente zijn we niet meer.”

Dat de subsidie ‘verspild’ zou zijn, zoals de PVV suggereert, vindt Kits onzin. “Dankzij deze borduurclub zijn er al zes deelneemsters naar een inburgeringscursus gegaan. We hebben de vrouwen met een Nederlands paspoort laten zien hoe je moet stemmen, en die hebben dat voor het eerst in hun leven gedaan. Verder zijn er hechte vriendschappen ontstaan tussen autochtone en allochtone vrouwen, het is echt een groot succes.”

De raadsvragen van de PVV over ‘borduur-gate’ zijn hier te vinden. PVV’er Toon van Dijk vroeg onder meer: “Kunt u garanderen dat het geld van de Almeerse belastingbetaler in de toekomst niet meer aan dit soort multicultureel hobbyisme wordt besteed?”

Foto: gertvr (Flickr/CC)

Geef een reactie

Laatste reacties (231)