75

PVV breidt niet verder uit

Partij van Wilders doet alleen in Den Haag en Almere mee aan gemeenteraadsverkiezingen

De PVV doet volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in slechts 2 gemeenten mee: Den Haag en Almere. De beslissing toont dat Wilders niet bezig is zijn partij verder uit te bouwen en dat de leider niet in staat is voldoende vertrouwelingen om zich heen te verzamelen.

De NOS meldt:

PVV-leider Wilders zegt dat het goed gaat met de partij en dat de PVV “na jaren van forse groei de organisatie wil consolideren”. Wilders wil zich richten op een goede uitslag bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2014 en de Provinciale Staten in 2015.

In 2010 verklaarde Wilders nog iets anders na de gemeenteraadsverkiezingen. Toen zei hij dat zijn partij vast van plan was de revolutie van Pim Fortuyn af te maken en op tal van plaatsen ‘linkse politici tweede viool te laten spelen’.

In plaats van dat Wilders de periode sinds 2010 heeft gebruikt om zijn partij op te bouwen, stortte de PVV-leider zich op kosten van de Nederlandse belastingbetaler op een internationale carrière. Die poging over de grens succes te boeken mislukte vooralsnog. Hij bracht in de Verenigde Staten een boek uit dat flopte. In Duitsland trok de uitgever zich op het laatste moment terug. Een toernee door Australië had amper succes.

In Almere noch Den Haag heeft de partij veel voor elkaar gekregen. Fractieleider Raymond de Roon schopte het in Almere tot kampioen afwezigheid. De PVV-fractie daar kent zo’n groot verloop dat een reserveraadslid in drie jaar tijd vier keer is geinstalleerd. Ook de fractie in Den Haag kende verloop. Arnoud van Doorn, die voor de PVV werd verkozen, is als afsplitsing doorgegaan en heeft zich recent bekeerd tot de islam. Wilders lijkt in meer van dat soort avonturen geen trek te hebben.

Geef een reactie

Laatste reacties (75)