39

PVV-drankrijder wil zetel terug

Drie maanden geleden meende Daniël van der Stoep zichzelf te hebben gediskwalificeerd als politicus... Nu eist hij een tweede kans in het Europees Parlement

Daniël van der Stoep, voormalig PVV-Europarlementariër, keert weer terug in het Europees Parlement. Dat schrijft onder meer de Volkskrant. Van der Stoep had zichzelf naar eigen zeggen gediskwalificeerd als politicus door met drank op een auto-ongeluk te veroorzaken. Na drie maanden meent Van der Stoep dat hij een tweede kans verdient.


De PVV krijgt binnenkort een extra zetel in het Europees Parlement, omdat het aantal zetels middels het Verdrag van Lissabon is uitgebreid van 736 naar 751 zetels. Deze extra zetel zal dus worden ingenomen door Van der Stoep. PVV-delegatieleider Barry Madlener weet alleen nog nergens vanaf.

Van der Stoep heeft laten weten voornemens te zijn de zetel hoe dan ook te bekleden. Volgens de regels van de Kiesraad krijgt hij de vraag of hij de plek in wil nemen. In eerste instantie wil hij dat als vertegenwoordiger van de PVV. Als dat niet lukt, begint hij voor zichzelf.

De Volkskrant: PVV’er wil tweede kans in Europees Parlement, en keert dus maar terug

Geef een reactie

Laatste reacties (39)