Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV-er Graus wenst Kamerlid Elias koffer met explosieven toe

  •  
18-12-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
schiphol300_02.jpg
PVV wil mensen uit islamitische landen uit beveiliging Schiphol weren ...  Elias: 'U ziet spoken'
Tijdens een verhit debat in de Tweede Kamer donderdag, heeft Elias een koffer met explosieven toegewenst gekregen door PVV-Kamerlid Dion Graus. Aanleiding voor de uitspraak is het gebrek aan steun voor een PVV-motie waarin wordt opgeroepen geen mensen uit een islamitisch land te laten werken in de beveiliging van luchthaven Schiphol.
PVV’er Graus wenst Ton Elias toe dat een terrorist explosieven in zijn koffertje stopt. Wilde PVV oproep tot terreur niet strafbaar maken?
Dion Graus sloeg in de wilde weg om zich heen donderdag in de Tweede Kamer, en zei tegen zijn collega-Kamerleden:
Als dadelijk een aanslag plaatsvindt op Schiphol, zijn jullie medeverantwoordelijk.(..) Wacht maar, ik zal gelijk krijgen.
VVD’er Ton Elias vond dat Graus te ver ging in zijn uitspraken:
Wanneer er flagrante nonsens of discriminatoire uitlatingen worden gedaan, moeten deze worden weersproken. Met opruiend geschreeuw over de godsdienst van mensen is de veiligheid van geen enkele passagier gediend. (..) Wat u doet is mensen wegzetten op grond van hun geloof. Dat is verwerpelijk. Dat hoort niet bij Nederland. Welnu: wie beweert dat een hokje in de immense grote ondergrondse kofferstad van Schiphol (ik ben er geweest en ik heb dat bidhokje ook gezien) een terroristisch gevaar vormt, die ziet spoken, echt spoken. De een leest de Donald Duck in z’n pauze, de ander rookt een sigaretje en een derde gaat bidden. Dat mag gelukkig in Nederland en dat moet altijd zo blijven.
Donderdagavond wordt er gestemd over de motie in de Kamer, die door staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur wordt ontraden.
Ik vind het verwerpelijk dat een groep Nederlanders zonder pardon wordt gediskwalificeerd.
Cc-foto: Maurice

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.