105

PVV’er komt met Beste Smoes van 2011

Luie PVV'er over zijn record afwezigheid: Ik wil anderen werkervaring op laten doen

Raymond de Roon, fractieleider van de PVV in Almere, blijkt te schitteren in afwezigheid. Van alle gemeenteraadsleden laat hij het vaakst verstek gaan, overigens zonder dat hij dat merkt in zijn portemonnee. Volgens De Roon, die ook een overheidssalaris ontvangt voor lidmaatschap van de Tweede Kamer, blijft hij weg ‘om anderen de kans te geven werkervaring op te doen’.


Het spookraadslid De Roon is een van de zogezegde hardliners van de PVV. Hij pleitte er in verkiezingstijd voor dat bij rellen de politie gericht op de knieën van burgers moest mikken om hen zo voor de rest van hun leven invalide te maken. Die tactiek wordt nu onder meer toegepast door het leger van Egypte.

Eenmaal verkozen in de gemeenteraad van Almere laat De Roon zich nauwelijks op gemeenteraadsvergaderingen zien, ontdekte Omroep Flevoland. Bij bijna 45 procent van de vergaderingen blijft hij weg. De PVV-topman denkt er echter niet over zijn fractieleiderschap op te geven. In een interview met Omroep Flevoland zegt hij dat hij er wel is maar dat niemand hem ziet. Hij maakt zich onzichtbaar om anderen werkervaring op te laten doen.

Ondertussen betalen de inwoners wel voor zijn ‘bestuurswerk’. De PvdA stelde in november een wetswijziging voor om het profiteursgedrag van ‘spookraadsleden’ tegen te gaan.

Geef een reactie

Laatste reacties (105)