164

‘PVV’er Lucassen pleegt uitkeringsfraude’

Buurtterrorist blijkt ook beruchte wanbetaler … Wilders is journalistiek speurwerk 'spuugzat'

Het door Geert Wilders gedoogde PVV-Kamerlid Lucassen, die eerder in opspraak raakte wegens buurtterreur en ontucht, ontvangt naast zijn riante inkomen als Kamerlid een UWV-uitkering. Ook blijkt hij al jaren betalingsverplichtingen te ontlopen.

De Volkskrant schrijft:

Hoeveel Lucassen in totaal aan schulden heeft uitstaan, is niet bekend. Wel dat de situatie ernstig is. In een recent rapport over zijn kredietwaardigheid wordt het Tweede Kamerlid aangeduid als een ‘hoog risico’, over wie informatie op persoonsniveau wordt bijgehouden.
(…)
De PVV’er is ook in beeld bij uitkeringsinstantie UWV. Twee weken geleden, op 12 november, kreeg hij een brief van het UWV waarin staat dat hij een uitkering van de instantie ontvangt. Lucassen wordt opgeroepen eventuele veranderingen in zijn persoonlijke situatie door te geven.

Lucassen blijkt in zijn cv ook verzwegen te hebben dat hij werkzaam was voor de Shield Group, een organisatie die bodyguards verhuurt.

PVV-leider Geert Wilders zegt het onderzoekswerk van de media ‘spuugzat’ te zijn. Zoals gebruikelijk geeft Wilders anderen de schuld van de structurele problemen die hij ‘incidenten’ noemt. Hij stelt de situatie te kunnen oplossen met stilzwijgen en wegkijken. De Pers citeert een persverklaring van de PVV-leider:

,,Het gewroet van de media in het verleden van PVV’ers begint nu op een ordinaire heksenjacht te lijken. Ik werk daar niet meer aan mee. Ik zal natuurlijk zaken aanpakken waar PVV’ers fouten hebben gemaakt, maar de hyperige media kunnen hierover voorlopig even de diepvries in, wat mij betreft. Ik wil dat de rust terugkeert en reageer dus niet meer op ieder incident

Andere ontwikkelingen rond misdragingen binnen de PVV-fractie:

Faillisements-fraudeur Jhim van Bemmel verzweeg bijbaan en PVV-kopstoter Hernandez vraagt justitie om een schikking voor geweldpleging.

Update 12.30

PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel heeft zijn bijbaan wel opgegeven aan de Tweede Kamer. Door een ‘ambetelijke fout’ is deze ten onrechte niet in het register opgenomen, meldt de Volkskrant.

Geef een reactie

Laatste reacties (164)