911

PVV’er Sharpe blijkt geschorste geweldpleger

UPDATE: 'PVV-Kamerlid stak atleet met een spike in het gezicht'… Atletiekunie: 'Sharpe is halve crimineel'... Kamerdebat over PVV-incidenten... Oppositie: kabinet beschadigd... Rutte: regering blijft steunen op PVV...

Opnieuw is een Kamerlid van de PVV in opspraak geraakt. BNR achterhaalde dat James Sharpe (21e op de lijst) leiding gaf aan een bedrijf dat in 2008 de hoogst mogelijke boete kreeg opgelegd wegens consumentenmisleiding.

Veroordeling Digitania
BNR meldt:

Digitania, het Hongaarse telecombedrijf waar PVV-Kamerlid James Sharpe tot voorkort CEO was, is in 2008 veroordeeld voor het misleiden van klanten. Dat heeft BNR correspondent Stefan Bos in Hongarije ontdekt.
Het bedrijf kreeg de hoogste boete die destijds voor dit delict opgelegd kon worden, zo’n 275 duizend euro. De Tweede Kamer houdt dinsdagavond een spoeddebat met premier Mark Rutte over de gevolgen voor het kabinet van de kwestie rond een ander PVV-Kamerlid, Eric Lucassen.

Op de site van het onder meer in Pakistan gevestigde Digitania staat Sharpe nog steeds als CEO vermeld.


Update 22.30: “Geloofwaardigheid kabinet aangetast”

De geloofwaardigheid van het kabinet is aangetast door de affaire rondom PVV-Kamerlid Eric Lucassen. Dat heeft de linkse oppositie dinsdagavond betoogd tijdens een spoeddebat met premier Mark Rutte (VVD), zo meldt Trouw.

D66-leider Alexander Pechtold bracht in herinnering dat PVV’er Lucassen zijn buurtgenoten zou hebben geterroriseerd.”Hoe geloofwaardig is nog de harde aanpak van straatterreur door het kabinet?” vroeg Pechtold zich hardop af.

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema memoreerde dat de afgelopen paar jaar zeven PVV-Kamerleden in opspraak zijn geraakt. Volgens PvdA-leider Job Cohen kan premier Rutte niet langer blijven zwijgen over de affaire, omdat de coalitie maar 76 zetels achter zich heeft.

Wilders zelf bagatelliseert zowel de ontucht door Lucassen als de oplichterij van het bedrijf dat door Sharpe wordt geleid.

Premier Rutte zegt zich niet te willen bemoeien met interne zaken van Kamerfracties en dat zijn kabinet nog altijd op de PVV kan steunen.

Update 17.11 8:00:

PVV-Kamerlid James Sharpe zou toenmalig tienkampkampioen Robert de Wit in het gezicht hebben gestoken met een spike. Sharpe zou dit gedaan hebben toen hij zelf nog atleet was, melden de GPD-bladen. Volgens de GPD bevestigt een bron bij de atletiekbond KNAU dat Sharpe eind jaren tachtig een half jaar geschorst is. De Wit heeft nooit aangifte gedaan voor de mishandeling.

In het Eindhovens Dagblad worden nog meer soortgelijke incidenten vermeld en noemt een woordvoerder van de KNAU Sharpe ‘een halve crimineel’.

Update 10.15:

Het telecommunicatiebedrijf van Sharpe is in 2010 een tweede keer beboet. In februari moest het bedrijf ruim 144.000 euro betalen. Dat blijkt uit documenten van de Hongaarse mededingingsautoriteit. Gold Sweet 2002, een samenwerkend bedrijf, kreeg een boete van bijna 29.000 euro.

AD: Seksbedrijf PVV’er Sharpe werd twee keer beboet

Trouw: ‘PVV-Kamerlid Sharpe stak atleet met spike’

Geef een reactie

Laatste reacties (911)