39

PVV’er stoot hoofd aan kerstpakket glossy voor Marine

Kamerlid Marcial Hernandez trapt in megaproductie truc van commerciële glossy uitgever 

PVV-Kamerlid Marcial Hernandez, PVV woordvoerder voor Defensie, vroeg onlangs Kamervragen over de glossy die in het kerstpakket van het Korps Mariniers was gestopt. Hij vond het niet kunnen dat belastinggeld was gegaan naar de ontwikkeling van een ‘speciaal’ magazine. Vice belde de uitgever van het blad die onthulde dat de glossy maar een slimme commerciële truc was. Ieder bedrijf kon het blad, met cover naar keuze, krijgen bij het desbetreffende kerstpakket.

Het gaat om de glossy ‘Hè Hè Ik Zit’. Het tijdschrift werd gekozen door een kerstpakketleverancier waarv de Koninklijke Marine weer klant van was. Het is waarschijnlijk de coverfoto van een marineschip geweest die Hernandez misleid heeft te denken dat het een speciaal ontwikkeld tijdschrift voor het Korps Mariniers was.

De telefoniste van de uitgever Zoom Multi Media verschafte de Vice redacteur ook nog van commentaar op de Kamervragen van Hernandez.

VICE: Wat weet u over de connectie tussen Hè Hè Ik Zit en Koninklijke Marine?
Een lieve vrouw:
“De PVV heeft daar vragen over gesteld, hè? Echt te zielig. Het is
gewoon een magazine dat is gemaakt voor kerstpakketten. Niet speciaal
voor de Marine. Als de klant groot genoeg is, krijgt ‘ie een andere
cover.”

Wilde de landmacht per se een andere cover?
“Nee, de leverancier van de kerstpakketten.”

Wat vindt u van de Kamervragen?
“De PVV schiet maar lukraak met Kamervragen. Als dat kamerlid van de PVV even navraag had gedaan, dan had ‘ie dit wel geweten. Hij kan zich beter afvragen hoeveel een Kamervraag kost voordat hij Hillen ermee lastigvalt.”

Hernandez, ooit zelf werkzaam voor Defensie als militair, pleit er op de PVV-website voor dat militairen best meer respect mogen krijgen. Zo vindt hij dat militairen die terugkeren van hun missie op grotere schaal geëerd mogen worden op publieke locaties. Een massaproductie met een interview met Lady Gaga en onderwerpen over ‘Rauwe schoonheid’, ‘De Geur van Roem’ en ‘Franse Dynamiek’, vindt hij een te duur bedankje.

De glossy voor Defensie in een eigen jasje

De originele versie van het magazine.

VICE: PVV vindt Kamervragen stellen makkelijker dan Googlen

Nooit meer een tijdschrift nodig: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op

Geef een reactie

Laatste reacties (39)