Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV'er van lijst vanwege werven moslims voor zorgbanen

  •  
15-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Wilders_Brinkman300.jpg
Update: PVV'er loog, bleek dronken rijder … Carlo de Bruin, de nummer twee op de kieslijst van Noord Holland, richtte stichting op om arbeidsparticipatie moslims te bevorderen
De nummer twee op PVV-kieslijst in Noord-Holland, Carlo de Bruin, heeft zich teruggestrokken, omdat zijn bedrijf AcquiRecruitment in Hoofddorp actief moslima’s werft voor een baan in de zorg. De Bruin richtte ook een stichting op om de arbeidsparticipatie van moslims te bevorderen. Dat meldt het Parool zaterdag.
Toen De Bruin Geert Wilders en Hero Brinkman, lijsttrekker voor de PVV in Noord Holland, van zijn werkzaamheden op de hoogte stelde, zou Wilders hebben gezegd dat hij het “een lumineus idee” vond. “Maar hoe vertel ik het mijn achterban?”
“Het gaf scheve gezichten aan beide kanten”, zegt de PVV’er in Het Parool. Zelf ziet hij geen conflict. Hij vindt het goed voor zowel de zorg als de integratie: moslima’s gaan werken en radicaliseren minder snel, en het personeelstekort in de zorg wordt weggewerkt, aldus De Bruin.
Update zondag 16:55 Naar nu blijkt is De Bruin afgevoerd van de lijst omdat hij tot drie keer toe is betrapt op dronken achter het stuur zitten, meldt RTV Noord-Holland

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.