260

PVV’er verzint verzetsverleden ouders

Update: Hartong geeft interviewer de schuld van eigen verzetsleugens... Uitgemaakt worden voor fascisten doet pijn vanwege verzonnen oorlogsverleden

PVV-Europarlementariër Lucas Hartong baalt er enorm van dat zijn partij wel eens vergeleken wordt met de NSB. In een interview met VolZin (Opinieblad voor geloof en samenleving) vertelt hij dat zoiets hem ‘raakt en zeer doet’ omdat zijn ouders nog tegen de nazi’s hebben gevochten. Blogsite Krapuul legde de feiten even naast elkaar en concludeert dat Hartong het niet zo nauw neemt met de waarheid. Zijn ouders kunnen onmogelijk in het verzet hebben gezeten, aangezien zijn moeder pas 13 jaar was toen Nederland werd bezet. Zijn vader was op dat moment pas vijf.

Hartong probeert in het interview medelijden te wekken voor de extreem-rechtse standpunten van zijn partij. Over de vergelijkingen met de NSB zegt hij:

Zoiets raakt mij en doet zeer. Ik kom uit een familie van verzetsstrijders. Mijn grootvader heeft het verzet vanuit Londen geleid. Daar zijn mensen bij omgekomen. Mijn ouders hebben ook gevochten tegen de nazi’s omdat zij zich te weer wilden stellen tegen een totalitaire ideologie. Ik weet dus wat het betekent om tegen de nazi’s te strijden en dan worden wij uitgerekend voor fascisten uitgemaakt. Wij als PVV gaan geen mensen wegvoeren en hebben geen knokploegen op straat.

Update 14.45

PVV-er Hartong heeft intussen een reactie gegeven op de berichtgeving over zijn verzinsels. Hij beweert verkeerd te zijn gequote, schuift de schuld in de schoenen van het tijdschrift VolZin en zegt:

“Ik heb de interviewer verteld dat mijn grootouders tegen de nazi’s streden. Na de oorlog hebben mijn ouders zich altijd verzet tegen die ideologie, maar ze hebben niet in de oorlog gevochten. Iedereen kan op zijn vingers uittellen dat ze daar nog te jong voor waren.”

De Spits: UPDATE PVV’er verzint oorlogsverleden ouders

Krapuul: Lucas Hartong, PVV’er met Glimmerveenbloed en kindsoldaatouders!

Geef een reactie

Laatste reacties (260)