427

PVV’er weert Jan Marijnissen uit P&W

Bosma weigerde aan zelfde tafel te zitten met SP-voorzitter

De redactie van Pauw & Witteman heeft Jan Marijnissen ondanks eerdere afspraken en een persoonlijke toezegging van Paul Witteman vrijdagavond afgevoerd van de line-up voor vrijdagavond. De redactie gaf daarmee gehoor aan een eis van PVV-Kamerlid Martin Bosma.

Jan Marijnissen meldt dat in zijn column op de SP-site. Hij werd aanvankelijk door Paul Witteman zelf benaderd om commentaar te geven op het besluit geen Nationaal Historisch Museum te bouwen:

 Om 16.00 uur maakte het kabinet zijn besluit bekend, en binnen een half uur stonden er tien SMS-jes op mijn schermpje en hadden vijftien journalisten de moeite genomen mijn voice-mail in te spreken. Onder hen waren een redacteur van het TV-programma Pauw en Witteman en Paul Witteman zelf, beiden met het dringende verzoek aanwezig te zijn in het programma om als initiatiefnemer van het museum te reageren op het kabinetsbesluit. ‘We willen je graag hebben. We willen desnoods een gast afzeggen en een andere keer uitnodigen.’

Ik besloot ‘ja’ te zeggen en had me al neergelegd bij het feit dat ik mijn avond niet kon wijden aan het uitwerken van een interview dat ik had met Arnold Heertje, maar aan een reis naar de hoofdstad.

Maar die reis bleek uiteindelijk toch niet nodig. Bosma, kamerlid van de PVV, en ook gast in de uitzending, had tegen de redactie en de presentatoren gezegd: ‘Als Marijnissen komt, kom ik niet’, aldus een mededeling van een van de redacteuren. De programmamakers: dan zeggen we Marijnissen af.

Bosma is de hypemeister van de PVV die er zorg voor moet dragen dat de agenda en standpunten van de partij door de media worden overgenomen. Saillant in verband met het onderwerp Nationaal Historisch Museum is dat Bosma juist probeert de geschiedenis te herschrijven ten behoeve van zijn eigen ideologie. Recent publiceerde hij een boek waarin hij onder meer beweert dat Hitler onderdeel was van de ‘linkse kerk’.

Geef een reactie

Laatste reacties (427)