Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

PVV'ers denken dat Wilders minister is

  •  
02-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
280 keer bekeken
  •  
rutte_wilders_300.jpg
Gedoogconstructie blijkt lastig te begrijpen … Meer D66'ers blij met PVC-kabinet dan CDA'ers
Een kwart van de PVV-kiezers denkt dat Geert Wilders een ministerspost bekleedt. Dat blijkt uit een enquête door bureau Synovate in opdracht van NRC Handelsblad. Doel van de ondervraging was te achterhalen hoe Nederlanders na 100 dagen tegen het kabinet aan kijken.
De opvatting van de PVV-kiezers is weliswaar onjuist maar veel meer Nederlanders menen dat Wilders in het kabinet de dienst uit maakt. Maar liefst 22 procent van alle kiezers ziet dat zo. Nog niet de helft (43%) meent dat Rutte het in het kabinet voor het zeggen heeft. Terwijl 97 procent van de kiezers weet wie Rutte is.
Een ander opmerkelijk gegeven is dat 43 procent van de D66-kiezers de voorkeur geeft aan het PVC-kabinet boven de vorige coalitie. Onder de CDA-kiezers is dat 38 procent. Onder PVV-kiezers is de voorkeur wederom opmerkelijk: 18 procent heeft geen oordeel over de vraag of dit kabinet beter is dan het vorige. Dat is meer dan onder andere partijen.
Het hele onderzoek staat hier (pdf).

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.