145

PVV’ers willen nu toch dienstauto met chauffeur

Limburgse gedeputeerden draaien verkiezingsbelofte weg

Na amper vier maanden op het pluche van het Limburgse provinciebestuur komen de twee PVV-gedeputeerden terug op een van hun belangrijkste punten uit de verkiezingscampagne: het afschaffen van de dienstauto met chauffeur.

Het duo Antoine Janssen en Theo Krebber liet met veel bombarie in het coalitieakkoord opnemen dat ze geen auto met chauffeur willen en in plaats daarvan met eigen vervoer zouden reizen. Nu komen ze tot de conclusie dat die onorthodoxe werkwijze teveel tijd kost, meldt dagblad De Limburger op basis van bronnen in het Provinciehuis. De wens van de twee PVV’ers zorgt voor een conflict in de partij.

De Limburger schrijft:

Fractieleidster Laurence Stassen laat per sms weten dat van een auto met chauffeur geen sprake kan zijn. De fractie is verdeeld, melden de bronnen. Toegeven aan de wens van de gedeputeerden zou gezichtsverlies en negatieve publiciteit betekenen.
Mocht de PVV voet bij stuk houden, dan overweegt de provincie de gedeputeerden minder vaak op pad te sturen. Mensen die een gesprek met een PVV-bestuurder willen, moeten dan maar naar het provinciehuis komen. Dit staat echter haaks op het PVV-standpunt dat de politiek meer in contact met de kiezer moet staan.

De weigering van de PVV om gebruik te maken van dienstauto’s heeft al tot ongebruikelijke situaties geleid. Zo reisde een PVV’er met de trein naar Den Haag terwijl zijn collega met de auto ging en in een ander geval werd een taxi ingehuurd  omdat een van de twee populistische gedeputeerden in verband met de veiligheidsvoorschriften zijn privé-auto moest laten staan.

update 10:45 voorbeeld van taxigebruik gecorrigeerd

Doe lekker luxe: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (145)