179

PVV fractievoorzitters Almere en Den Haag geven niet thuis

Fritsma en de Roon vaak afwezig bij vergaderingen

De stoelen die PVV-fractievoorzitters Raymond de Roon (Almere) en Sietse Fritsma (Den Haag) hebben in de gemeentelijke vergaderzalen bijven vaak leeg. Fractieleden van beide gemeenten bekritiseren de afwezigheid van de PVV-fractievoorzitters tijdens belangrijke bestuursvergaderingen. Dat meldt de Volkskrant. Raymond de Roon heeft sinds zijn aanstelling in Almere slechts 11 van de 25 raadsvergaderingen bijgewoond. Fritsma laat het vaak afweten bij commissievergaderingen en het fractievoorzittersoverleg.

Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij irriteert zich aan de afwezigheid van Fritsma. “Veel andere fractieleden, zoals Richard de Mos en Machiel de Graaf, zijn harde werkers. Maar Fritsma komt nooit naar commissievergaderingen, bewonersbijeenkomsten of het fractievoorzittersoverleg. Hij heeft in de raad vaak het hoogste woord, maar hij blaat maar wat.”

Fritsma wordt door de Haagse Stadspartij en de SP vaak op zijn afwezigheid aangesproken. SP-fractieleider Ingrid Gyömörei zegt in de Volkskrant:

Ik ga over vier jaar uitrekenen wat Fritsma verdiend heeft als raadslid en hoeveel spreektijd hij heeft gehad. Volgens mij heeft hij dan uitstekende zaken gedaan. Het is mij na een half jaar nog volstrekt onduidelijk of hij eigenlijk portefeuilles heeft.

De PVV fractieleden trekken zich niet zoveel aan van het commentaar van andere partijen. PVV Raadslid in Den Haag Machiel de Graaf zegt dat het voldoende is dat zeker één lid aanwezig is bij vergaderingen. “Het lijkt me heel sterk dat de klagende partijen geen meer prangende zaken hebben waar ze hun tijd en energie aan kunnen besteden.”
Volkskrant: Kritiek afwezigheid PVV-leiders gemeenteraad

Geef een reactie

Laatste reacties (179)