34

PVV geeft Legoland tonnen subsidie in ruil voor gratis kaartjes

De Haagse fractie van de PVV heeft in ruil voor gratis kaartjes ingestemd met de komst van de attractie Legoland naar Scheveningen. In de coalitie van Den Haag (D66, PvdA, Haagse Stadspartij, VVD en CDA) liepen de spanningen hoog op als gevolg van de omstreden komst van het Legoland Discovery Centre, pal naast het Kurhaus.  De attractie gaat de stad miljoenen aan investeringen en vijf ton directe subsidie  kosten. PvdA en HSP zijn tegen omdat er teveel onduidelijkheden zijn over de financiële onderbouwing. Een ‘houtje touwtje-werk vol vage financiële constructies’, noemt een raadslid het.

Vanwege het gebrek aan steun van PvdA en HSP dreigde het project van VVD-wethouder Revis niet door te gaan maar uiteindelijk kon het college de komst doordrukken met steun van de lokale PVV (6 zetels) en De Groep Mos van ex-PVV’er Richard de Mos (3 zetels).

Omroep West meldt:

Zo kreeg de PVV de toezegging van Revis dat hij een voorstel van die partij zou steunen om gratis kaartjes voor de attractie uit te delen aan Scheveningers en 65-plussers. Groep de Mos kreeg gratis parkeren op de Leyweg in ruil voor een ‘ja’.

Uiteindelijk gingen de gratis kaartjes niet door omdat D66 de voet dwars zette.

cc-foto: Franck Berthelet

Geef een reactie

Laatste reacties (34)