Laatste update 09:42
41

PVV gefrustreerd door lokale kandidaten: ‘het zijn debielen’

De aanhoudende schandalen rond de PVV-kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen bezorgt de landelijke PVV-fractie het schaamrood op de kaken. In de Telegraaf lopen Kamerleden anoniem leeg over wat zij zien als een naderende ramp:

Er melden zich de grootste debielen aan voor de PVV-klasjes. De minst erge springen er dan positief uit. Maar het blijven debielen.

De PVV wordt al maanden geplaagd door onthullingen over lokale kandidaten, die vervolgens moeten worden ingetrokken of geschrapt. In Rotterdam werd een lijsttrekker gekozen die er extreemrechtse en zwaar racistische theorieën op na bleek te houden. Een kandidaat in Utrecht riep op de radio dat hij liever zou zien dat de lokale moskee zou afbranden. In Rucphen moest een kandidaat worden geschrapt omdat zij op internet had gezegd dat ze premier Mark Rutte ‘wil opknopen’. En in de lokale Haagse fractie is de chaos compleet.

De Telegraaf schrijft:

In de wandelgangen van de Tweede Kamer wordt het gemeentelijke gehannes door PVV-Kamerleden hoofdschuddend gadegeslagen. Meestal doen partijen er het zwijgen toe over interne strubbelingen, maar de gêne is inmiddels zo groot dat haast niemand zich meer geroepen voelt om de eenheid te bewaren. Wat opvalt is dat de bevraagde PVV-Kamerleden uitgebreid roddelen over elkaar en de lokale afdelingen.

en

Weer een ander PVV-Kamerlid vindt echter dat de partij sowieso niet aan de gemeenteraadsverkiezingen had moeten beginnen, omdat de landelijke tak van de PVV daar onder zou lijden. „Dat blijkt nu ook”, wordt er verzucht. De parlementariër ziet dat er enkele capabele lijsttrekkers zijn gevonden, maar hij schrikt van het niveau van anderen. „Er staan mensen op die lijsten… Mijn God.

Ook Geert Wilders zelf zou zijn bedenkingen hebben. Bijvoorbeeld bij de bekende vuilbekkende Hagenees Henk Bres, die blijkbaar zonder overleg tot lijstduwer werd gebombardeerd.

Een woordvoerder van Wilders laat desgevraagd weten dat ‘incidenten’ het ‘feest’ niet kunnen bederven.

Afbeelding: de Haagse PVV-lijstduwer Henk Bres, ANP

Geef een reactie

Laatste reacties (41)