Laatste update 16:09
12

PVV-gemeenteraadslid weg na veroordeling wegens valse aangifte

In Emmen is PVV-raadslid Martijn Storm opgestapt nadat hij door de rechter is veroordeeld tot 150 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf voor het doen van een valse aangifte. Hij beweerde vorig jaar bedreigd te zijn door een anonieme beller waarna de burgemeester hem aanraadde aangifte te doen. De rechter constateert dat de verklaringen van Storm tegenstrijdigheden bevatten en dat de aangifte vals is. Storm blijft volhouden onschuldig te zijn.

RTV Drenthe laat de provinciale PVV-leider aan het woord dit uitlegt dat er meer problemen zijn geweest met de fractie in Emmen.

De Drentse PVV-voorman vindt het ‘wel zo prettig’ dat Storm nu uit zichzelf besloten heeft ermee te stoppen. “Anders krijg je weer allerlei gedoe, om iemand uit de partij te zetten.” En er is volgens Uppelschoten al genoeg ‘gedoe’ geweest bij de PVV-raadsfractie Emmen. “Niet zo fijn allemaal. Voor de verkiezingen hield ik eerlijk gezegd al een beetje mijn hart vast, toen ik deze karakters bij elkaar zag, bij het samenstellen van de kandidatenlijst. En helaas is mijn vrees uitgekomen”, zegt Uppelschoten na een roerig jaar in Emmen.

Storm wordt niet opgevolgd door de eerstvolgende op de kandidatenlijst want dat is de echtgenote van de fractievoorzitter en dat is zelfs de PVV te gortig.

cc-foto: Tim Ellis

Geef een reactie

Laatste reacties (12)